Home / Bota / Kryediplomati britanik Jeremy Hunt do të vizitojë Kinën

Kryediplomati britanik Jeremy Hunt do të vizitojë Kinën

Zëdhënsi i Ministrisë së Jashtme të Kinës Geng Shuang tha se dy palët duhet të mbrojnë rendin ndërkombëtar dhe tregtinë e lirë:

“Nën kushtet e tanishme ndërkombëtare është e domosdoshme për Kinën dhe Britaninë, si anëtare të përhershme të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara, të jenë mbrojtëse të rendit ndërkombëtar dhe përkrahëse të tregtisë së lirë, të përcjellin mesazh pozitiv mbi ruajtjen e përbashkët të rendit ndërkombëtar që bazohet në rregulla si dhe mbi ndërtimin e një ekonomie të hapur ndërkombëtare. Po ashtu dy palët duhet të kundërshtojnë proteksionizmin dhe unilateralizmin.”

Leave a Reply

%d bloggers like this: