Home / Kronika / SHBA dhe Shqipëria, bashkë në luftën kundër krimit të organizuar dhe terrorizmit

SHBA dhe Shqipëria, bashkë në luftën kundër krimit të organizuar dhe terrorizmit

SHBA dhe Shqipëria do të vazhdojnë të mbështesin njëra-tjetrën në luftën kundër krimit të organizuar dhe terrorizmit. Kjo u bë e ditur gjatë vizitës në Washington të Zv.ministres së Brendshme Romina Kuko. Zonja Kuko ka zhvilluar takime zyrtare në Byronë e Kundërterrorizmit, në Byronë e Çështjeve Europiane si dhe në Departamentin e Sigurisë së Brendshme (Homeland Security). Palët vlerësuan hapat e ndërmarra në fushën e hetimit të përbashkët si një dëshmi e bashkëpunimit konkret mes agjencive ligjzbatuese të të dy vendeve. Nga ana tjetër ranë dakord për intensifikimin e programeve të asistencës në sistemet teknologjike dhe burimet njerëzore në fushën e hetimit të përbashkët. Momenti i rëndësishëm i vizitës së zonjës Kuko kanë qenë edhe takimet në Institutin e SHBA për Paqe dhe në Qendrën e Hulumtimit Teknologjik, ku u diskutua rreth luftës kundër ekstremizmit të dhunshëm dhe u shkëmbyen përvojat specifike në lidhje me këto çështje.

Leave a Reply

%d bloggers like this: