Home / Politika / Politika “ndez motorët”, çfarë pritet të ndodhë sot në Kuvend, PS-PD mbledhin strukturat

Politika “ndez motorët”, çfarë pritet të ndodhë sot në Kuvend, PS-PD mbledhin strukturat

Sot nis “sezoni” i ri politik me çeljen e sesionit parlamentar në seancën që mbahet pasdite. Tashmë politika ka lënë pas pushimet dhe ka nisur “aksionin”.

Kjo vjeshtë pritet të jetë mjaft “e nxehtë” në arenën politike teksa tensioni është i mbartur prej Korrikut kur Kuvendi mori pushimet.

Pasdite mbahet seanca konstituive e sesionit të ri parlamentar ku do të mriatohet kalendari 6-javor i punës. Moment i rëndësishëm do të jetë seanca kur do të shqyrtohet dekreti i presidentit Meta i cili riktheu projektligjin për teatrin.

Disa orë para seancës, partitë politike pritet të zhvillojnë mbledhje të rëndësishme për strategjitë e tyre. Në orën nëntë, mbledh Kryesinë, ndërsa PD mbledh grupin parlamentar.

Ndërkorhë, lideri i PD Basha ka të parashikuar edhe një mbledhje me aleatët në orën 10:00. Në këtë mbledhje pritet të vendoset lidhur me strategjinë opozitare dhe marrëdhënien me parlamentin.

Ndërkohë, socialistët këtë javë kanë edhe mbledhjen e Asamblesë ku pritet të vendoset edhe nëse do ketë ndrysie në qeveri.

Rendi i ditës i Kuvendit:

  1. Hapja e punimeve te Sesionit te III-te.
  2. Njoftimi i akteve normative te depozituara ne Kuvend.
  3. Miratimi i procesverbalit te seances plenare te dates 23.7.2018.
  4. Njoftimi/miratimi i programit 6 javor te punes se Kuvendit per periudhen 3 shtator- 12 tetor 2018.
  5. Njoftimi/miratimi i kalendarit 3-javor te punimeve te Kuvendit per periudhen 3 – 21 shtator 2018.

III. Ngarkohen sherbimet e Kuvendit per publikimin e rendit te dites te seances plenare, njoftimin e anetareve te Kuvendit dhe pergatitjen e dokumentacionit parlamentar qe do te shqyrtohet.

  1. Ky urdher hyn ne fuqi menjehere.

Leave a Reply

%d bloggers like this: