Home / Rajoni / Shpëtuan njerëz mes zjarreve në Mati, Tsipras: Nënshtetësi për shqiptarin dhe egjiptianët

Shpëtuan njerëz mes zjarreve në Mati, Tsipras: Nënshtetësi për shqiptarin dhe egjiptianët

“Peshkatarët e Nea Makrit, vendas dhe emigrantë, bënë një betejë heroike gjatë tragjedisë, duke shpëtuar jetë. Shteti u njeh atyre këtë sakrificë. Ne i falënderojmë ata”, shkruan kryeministri Tsipras edhe në llogarinë e tij në Twitter.

Dekreti për 3 emigrantët që jetojnë në Greqi për gati 20 vite iu dërgua presidentit të Republikës për miratim.

Në shumë medie greke, vendimi i Tsiprasit është pritur me pozitivitet, ndërsa është krahasuar edhe me aktin e ngjashëm të presdientit francez Macron, që i dha nënshtetësinë franceze disa muaj më parë një 22-vjeçari nga Mali, i cili ngjiti pas asnjë lloj mbrojtjeje 5 kate të një ndërtese duke u kacavjerrë nëpër ballkone, për t’i shpëtuar jetën një fëmije që ishte duke rënë.

Leave a Reply

%d bloggers like this: