Home / Kronika / Miliona njerëz nëpër botë kremtojnë shenjtërimin e Nënë Terezës

Miliona njerëz nëpër botë kremtojnë shenjtërimin e Nënë Terezës

Veprimtarinë e saj, Nënë Tereza e zhvilloi kryesisht në Kalkuta, Indi, ku shkoi më 1929-ën dhe ku prehet aktualisht, pasi humbi jetën pikërisht më 5 Shtator të 1997-ës, pas një ataku kardiak.

“Shpërndani dashurinë kudo që të shkoni. Mos lejoni asnjë njeri që vjen te ju, që të largohet i palumtur. Duke kujtuar Nënë Terezën e Kalkutës”, shkroi në Wwitter kryeministrja e Bengalit Perëndimor, Mamata Banerjee.

Në Kalkuta u organizuan ceremoni të ndryshme lutjeje, ndërsa shumë murgesha, bashëk me publikun e gjerë, ndezën qirinj në “Mother House”, që ndodhet në këtë qytet.

Edhe Kisha Katolike në Indi mbajti një meshë paraditen e sotme, ku u përkujtua veprimtaria hyjnore e Nënës së Shenjtë dhe u ndezën qirinj në nderim të saj.

Adhurues të shumtë dhe besimtarë katolikë po kujtojnë shenjtoren sot edhe në Vatikan, aty ku Papa Francescu e shpalli “Shën Tereza e Kalkutës”, dy vite më parë.

Leave a Reply

%d bloggers like this: