Home / Rajoni / Bullgaria do të hapë Konsullatë të Përgjithshme Nderi në Jerusalem

Bullgaria do të hapë Konsullatë të Përgjithshme Nderi në Jerusalem

Bullgaria do të hapë Konsullatë të Përgjithshme Nderi në Jerusalem. Këtë e shpalli në Izrael kryeministri Bojko Borisov, i cili u takua me homologun e tij Benjamin Netanjahu.

Të dy ata diskutuan tema të lidhura me kundërvënien e krimit kibernetik dhe terrorizmit, si dhe me bashkëpunimin në fushën e shëndetësisë dhe bujqësisë.

Benjamin Netanjahu përfitoi nga mundësia të theksojë rolin e Bullgarisë për shpëtimin e hebrenjve bullgarë gjatë  Luftës së Dytë Botërore.

Kryeministri izraelit shprehu shpresë, se hapja e Konsullatës Nderi do të jetë hapi i parë drejt krijimit të Ambasadës Bullgare në Jerusalem.

Bashkë me zotin Netanjahu zoti Borisov do të marrë pjesë në inaugurimin e monumentit binjak të monumentit në Sofje – simbol të trimërisë së bullgarëve në shpëtimin e hebrenjve gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Leave a Reply

%d bloggers like this: