Home / Ekonomia / 5 banka financojnë të interesuarit e programit 100+ fshatrat

5 banka financojnë të interesuarit e programit 100+ fshatrat

Paralelisht mbështetjes financiare që ka adresuar qeveria shqiptare për zhvillimin e agroturizmit, janë edhe 5 banka tregtare në vend që financojnë të gjithë të interesuarit që duan të investojnë në agroturizëm përmes projektit 100+ fshatrat.

Qeveria shqiptare i ka kërkuar mbështetje sektorit bankar për aplikimin e programit të “Rilindjes Rurale “100 fshatrat” dhe sot janë pesë banka që i përgjigjen interesit të fermerëve dhe sipërmarrësve për zhvillimin e projekteve në agroturizëm.

Ndërkohë që Agjencia e Zhvillimit Bujqësor Rural, ka vënë në dispozicion të këtij programi për investime në agroturizëm një fond prej 11 milionë euro.

Leave a Reply

%d bloggers like this: