Home / Ekonomia / Shkëmbimet tregtare Shqipëri – Turqi, në rritje progresive

Shkëmbimet tregtare Shqipëri – Turqi, në rritje progresive

Shqipëria dhe Turqia kanë rritur shkëmbimet tregtare mes dy vendeve duke shënuar një rritje progesi nga muaji në muaj, por edhe krahasuar me një vit më parë.

Sipas të dhënave zyrtare të INSTAT, eksportet me Turqinë në muajin gusht 2018 arritën shifrën 280 miliardë lekë kundrejt 195 miliardë lekë që shënuan në vititn 2017.

Krahas rritjes vjetore të eksporteve u rritën ndjeshëm edhe importet gjatë periudhës janar-gusht të këtij viti me pothuaj 34 miliardë lekë në krahasim me 32 miliardë lekë në janar-gusht të 2017.

Ndër grupet e mallrave që kanë kryesur shkëmbimet tregtare mes dy vendeve janë “tekstile dhe këpucë, materiale ndërtimi, produkte kimike, makineri” dhe artikuj prej lëkure.

Referuar të dhënave zyrtare të INSTAT, Turqia është një ndër vendet partnere kryesore me të cilin Shqipëria realizon shkëmbime tregtare në nivele të larta.

Leave a Reply

%d bloggers like this: