Home / Bota / NJU JORK – FBI sfidon Trump për deklasifikimin e dokumenteve

NJU JORK – FBI sfidon Trump për deklasifikimin e dokumenteve

Presidenti amerikan, Donald Trump kërkoi “deklasifikimin e menjëhershëm” të materialeve të ndjeshme mbi skandalin Russiagate, por siç zbulohet nga Bloomberg News, Departamenti i Drejtësisë dhe FBI do të kundërshtojnë kërkesën e tij.

Sipas burimeve, dokumentet  janë nën shqyrtim dhe do të mbeten sekrete.

Trump kërkon informacione mbi Russiagate, si sms-të mes zyrtarëve, sepse është i bindur se kartat telefonike do të zbulojnë paragjykimet kundër tij.

Edhe në rast se agjencitë vendosin ta mbajnë sekret materialin, presidenti ka fuqinë për ta anashkaluar dhe për të urdhëruar që ato të deklasifikohen.

Leave a Reply

%d bloggers like this: