Home / Ekonomia / Gener 2 kërkon tokën shtetërore me qira 90 vjet për resort në Kolashin  

Gener 2 kërkon tokën shtetërore me qira 90 vjet për resort në Kolashin  

Propozimi për kontratën 90-vjeçare të qirasë për ndërtimin e resortit Kolašin 1600 do të jetë pjesë e axhendës së Parlamentit malazez më 30 tetor. Anëtarët e Parlamentit do të duhet të vendosin nëse do t’ia japin me qira kompanisë shqiptare Gener 2, shkruan media malazeze Montenegro News.

Projekti parashikon ndërtimin e një qendre bashkëkohore skijimi në shpatet jugore të Bjelasicës, zona e së cilës është rreth 28 hektarë. Do të ndërtohen dy ose tre hotele, si dhe apartamente dhe vila. Qendra do të ofrojë një shërbim krejtësisht të ri në rajon. Do të jetë rreth 12 km larg nga Kolašin dhe 2-3 km larg nga një tjetër qendër skijimi – Kolašin 1450.

Anëtarët e Kuvendit do të vendosin për këtë kontratë të propozuar me shumicë votash. Ministri i Zhvillimit të Qëndrueshëm dhe Turizmit, Pavle Raduloviç, në sesionin e fundit të Komisionit Legjislativ të Parlamentit, tha se kjo kontratë mbron interesat shtetërore dhe kontribuon në zhvillimin e industrisë së turizmit dhe të ekonomisë së Malit të Zi.

Pyetjes nëse shuma e qirasë ishte e vlerësuar saktë, ai u përgjigj se shteti donte të zhvillonte turizmin në atë zonë dhe shuma e qirasë e përcaktuar në kontratë nuk mund të ndryshohet për 90 vitet e ardhshme, në rast se votuesit votojnë në favor e dhënies me qira të tokës.

“Kontrata e qirasë ka klauzolën e ndarjes dhe parashikon një garanci bankare. Do të doja t’ju kujtoja edhe faktin se Konsorciumi ka investuar shumë para për të qenë në gjendje të paraqesë një ofertë”, përfundoi Radulovic.

Megjithatë, qeveria, nga ana tjetër, nuk dëshironte ta “mbyllte” kontratën deri sa të ishte e sigurt se mund të siguronte atë që kërkohej.

Leave a Reply

%d bloggers like this: