Home / Keshilla / Rregullimi i shtratit është i dëmshëm

Rregullimi i shtratit është i dëmshëm

shtratiKjo pasi rregullimi i çarçafëve drejti mi dhe palosja e batanijeve, rregullimi i jastëkëve i bën keq shëndetit. Kështu mendon një studimi i Universitetit Kingston ne Britani qe paralajmëron se për te luftuar aksionet alergjike te akacieve, mënyra me e mire është ta leme shtratin te pa rregulluar.
Duke i lënë çarçafet dhe batanijet te parregulluara prish ambientin jetësor te akarieve, te cilët ne fakt do te parapëlqenin një ambient te ngrohte dhe te lagësht, ashtu sikurse e leme ne momentin kur ngrihemi nga shtrati.
Ndërsa duke e lënë shtratin te parregulluar gjate ditës, kjo do te mjaftonte për te larguar lagështinë e çarçafëve, jastëkëve dhe dyshekëve. Ne këto kushte, akariet do te dehidratoheshin dhe ne fund do te ngordhnin.

Leave a Reply

%d bloggers like this: