Home / Rajoni / Maqedonia / “Buxheti 2019”, më i madhi në historinë e Maqedonisë

“Buxheti 2019”, më i madhi në historinë e Maqedonisë

Në projektbuxhetin për vitin e ardhshëm janë planifikuar 460 milionë euro për pagat në administratë, ndërsa për pensionet 917 milionë. Për të mbuluar vrimën në Fondin e SPIM-it, vitin e ardhshëm planifikohen 457 milionë euro, që është rreth 20 milionë euro më pak se këtë vit. Borxhi publik është projektuar në 54.2% nga PBV-ja. Deficiti është zvogëluar për 2.5% dhe do të arrijë në 288 milionë euro. Tani për tani, para për mbulimin e deficitit planifikohet të sigurohen me huamarrje në tregun e brendshëm dhe jashtë vendit, por jo edhe përmes eurobondit.

Leave a Reply

%d bloggers like this: