Home / Kosova / Shtetet që u rreshtuan krah Serbisë, votuan kundër Kosovës në INTERPOL

Shtetet që u rreshtuan krah Serbisë, votuan kundër Kosovës në INTERPOL

Në Asamblenë e Përgjithshme të INTERPOL-it që po mbahet në Dubai, 200 shtete anëtare hodhën votën e tyre për anëtarësimin e Kosovës në këtë organizatë.

Ndër shtetet që kundërshtuan anëtarësimin e Kosovës dhe mbështetën arsyetimin e Serbisë ishin Spanja, Maroku, Qiproja, Kina, Bjellorusia, Rusia, Rumania, Venezuela, Namibia, Surinami, raporton Klankosova.

Kosova duhet të sigurojë 2/3 e votave të përgjithshme për anëtarësim.

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: