Pekini dhe Uashingtoni kanë qenë të mbyllur në një luftë tregtare që nga kjo verë, pasi SHBA-ja vendosi tarifa ndëshkuese për mallrat kineze me vlerë 250 miliardë dollarë në vit, shkruan rel.

Si hakmarrje, Kina imponoi tarifat në vlerë 110 miliardë dollarë të mallrave të SHBA-së.