Home / Bota / Bullgarja Kristalina Georgieva do drejtojë Bankën Botërore nga 1 shkurti

Bullgarja Kristalina Georgieva do drejtojë Bankën Botërore nga 1 shkurti

Kristalina Georgieva do ta kryesojë Bankën Botërore më 1 shkurt. Ish-eurokomisionarja bullgare do të zërë përkohshëm postin e presidentes së një prej organizatave ndërkombëtare për ndihmë financiare dhe eksperte me ndikim më të madh. Shkaku është dorëheqja e papritur e Xhim Jon Kim, i cili është me mandat deri në vitin 2022. Lajmi u përhap nga Rojtersi dhe pak më vonë u ripohua nga Banka Botërore.

Leave a Reply

%d bloggers like this: