Home / Politika / Delegimi i Cakajt si ministër, Meta: Nuk ndërhyj në aktet e brendshme të ekzekutivit

Delegimi i Cakajt si ministër, Meta: Nuk ndërhyj në aktet e brendshme të ekzekutivit

Presidenti i Republikës, Ilir Meta ka reaguar sot ndaj vendimit të kryeministrit Edi Rama për delegimin e kompetencave të tij si ministër i Jashtëm tek zv/ministri Gent Cakaj.

I pyetur nga mediet, Presidenti Meta ka deklaruar se Presidenti nuk ndërhyn dhe nuk komenton për aktet e organizimit të brendshëm të ekzekutivit apo të ministrive nuk komenton për aktet e organizimit të brendshëm të ekzekutivit apo të ministrive.

“Unë si President i Republikës respektoj Kushtetutën dhe i kam shumë të qarta kompetencat e mia se cilit institucion mund t’i delegoj autoritetin kushtetues për të lidhur marrëveshjet ndërkombëtare në emër të Republikës së Shqipërisë”, është shprehur Meta.

Leave a Reply

%d bloggers like this: