Home / Politika / Kriza/Meta: “Klasa politike të mbajë përgjegjësitë e saj dhe të mos fshihet pas asnjë ndërkombëtari

Kriza/Meta: “Klasa politike të mbajë përgjegjësitë e saj dhe të mos fshihet pas asnjë ndërkombëtari

Presidenti Ilir Meta me anë të një  prononcimi për mediat ka komentuar deklaratat, përfshirë edhe atë të  kryeministrit, Edi Rama për ndikimin e Rusisë në nivel të administratës dhe përpjekjet e saj për të penguar zgjerimin e BE-së në Ballkanin Perëndimor.

“Jemi të ndërgjegjshëm për ndikimet shpesh toksike të Rusisë në rajonin tonë, por nuk besoj se ky është problem në rastin e Shqipërisë. Ne do donim që Rusia të respektojë zgjedhjen e gjithë popullit të rajonit për t’u integruar në NATO, por nuk duhet ta katandisim rrezikun rus si anglo amerikan në periudhën e të kaluarës për të fshehur shkaqet e vërteta të krizës”, tha Meta.

I pari i shtetit shqiptar tha se palët duhet të ulen në dialog dhe të mendojnë për interesat e vendit dhe te qytetarëve të saj, me qëllim forcimin e rolit të Shqipërisë në Gadishullin e Ballkanit.

Dua t’ju siguroj juve se presidenti ka bërë të gjitha veprimet e tij prej kohësh për të evituar këtë krize serioze jo vetëm politike kushtetuese instituconale por edhe përfaqësimi tashmë. Është për të ardhur keq që palët kanë nxitur dhe po nxitojnë për të thelluar këtë krizë, por përsëri është detyra ime është që të bëjë thirrje për reflektim pasi duhet të shikojmë interesin e vendit dhe qytetarëve tanë të cilët kërkojnë normalitet dhe njëkohësisht duhet të vijojmë të shtojmë kontributin e Shqipërisë si faktor stabiliteti në këtë rajon në sfida të rëndësishme dhe kjo situatë e brendshme nuk na ndihmon në këtë drejtim”,  shtoi  Meta.

Ai tha se klasa politike në Shqipëri duhet të mbajë përgjegjësi, ndërsa ky ngërç shtoi Meta, duhet të zgjidhet me transparencë dhe larg pazareve dhe shpërdorimeve të mundshme të ndonjë ndërkombëtari.

“Klasa politike të mbajë përgjegjësitë e saj dhe të mos fshihet pas asnjë ndërkombëtari. Çështja të zgjidhet në mënyrë transparente dhe larg pazareve dhe shpërdorimeve qoftë edhe të ndonjë ndërkombëtari”, theksoi Meta.

Leave a Reply

%d bloggers like this: