Home / Kosova / Pritje prej ‘heroi’, Haradinaj elektrizon shqiptarët në Amerikë

Pritje prej ‘heroi’, Haradinaj elektrizon shqiptarët në Amerikë

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj është pritur si ‘hero’ nga komuniteti shqiptar në Miçigan të Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Zyra e shtypit të kryeministrit, njofton se Haradinaj është ftuar nga “Komuniteti Katolik Shqiptar, Shën Pali, në Detroit, për të marrë pjesë në shënimin e 108-vjetorit të Kryengritjes së Malësisë.

Axhenda e tij është tejet e ngjeshur, ndërsa në protokoll është parashikuar të zhvillojë një sërë takimesh me përfaqësues të komunitetit katolik shqiptar në Amerikë.

“Do të ketë takime edhe me përfaqësues të komunitetit shqiptar katolik në Amerikë dhe autoritete të Detroitit. Gjatë kësaj vizite, kryeministri Haradinaj do të takojë edhe zyrtarë të tjerë të SHBA-së”, thuhet më tej në njoftim.

Pritja e shqiptarëve ishte madhështore për Kryeministrin e Kosovës, ndërsa në sallë dëgjoheshin  thirrjet “UÇK dhe Haradinaj”. Gjithashtu nuk kishin si të mungonin në sallën ku mbahej takimi simbolet kombëtare, veshjet tradicionale të kulturës shqiptare, të cilat vijojnë të ruhen me fanatizëm nga Diaspora jo vetëm në Amerikë, por edhe në vendet e tjera të botës.

Leave a Reply

%d bloggers like this: