Home / Politika / Ambasadori italian takim me Ruçin: Do të mbështesim Shqipërinë

Ambasadori italian takim me Ruçin: Do të mbështesim Shqipërinë

Kryetari i Kuvendit Gramoz Ruçi, priti sot Ambasadorin italian në Shqipëri Alberto Cutillo. Gjatë takimit u diskutua mbi bashkëpunimin midis të dy vendeve, arritjet në procesin e integrimit europian të Shqipërisë, si edhe intensifikimin  e bashkëpunimit dypalësh në përpjekje për çeljen e negociatave.

Kryetari i Kuvendit Gramoz Ruçi, e falenderoi Ambasadorin Cutillo, mbi kontributin e Italisë në procesin e integrimit europian të Shqipërisë dhe shprehu besimin se ky kontribut do të vazhdojë edhe gjatë procesit të vendim-marrjes së Komisionit Europian dhe Këshillit Europian.

“Italia ka qenë dhe do të mbetet avokatja më e mirë e Shqipërisë në procesin e integrimit europian dhe për këtë populli shqiptar, Kuvendi, Qeveria dhe institucionet shqiptare i jemi të gjithë mirënjohës.Kjo mbështetje u konstatua edhe gjatë Konferencës së Kryetarëve të Parlamenteve të Vendeve Anëtare të BE-së,  e cila u zhvillua në Vjenë në datat 8-9 prill, në të cilën triumfoi fryma e zgjerimit të BE-së drejt vendeve të Ballkanit Perëndimor dhe në të cilën Itakia pati një zë të fuqishëm ”, vuri në dukje Ruçi.

Ambasadori Cutillo nënvizoi se  ndihma dhe kontributi i Italisë për rrugëtimin europian të Shqipërisë do të vazhdojë dhe do të intensifikohet.

Kryetari i Kuvendit Ruçi  dhe  Ambasadori Cutillo diskutuan edhe mbi vizitën e ardhshme zyrtare të Kryetarit të Kuvendit të Shqipërisë në Itali, me ftesë të Presidentes së Senatit Casellati dhe Presidentit të Dhomës së  Deputetëve Fico, në datat 14-16 prill,  e cila ka në fokus koordinimin e përpjekjeve për marrjen e një vendimi pozitiv, për çeljen e negociatave të BE-së me Shqipërinë, në qershor 2019.

Leave a Reply

%d bloggers like this: