Home / Bota / Kina, tregtia me vendet “Një brez, një rrugë” mbi 6 trilionë USD

Kina, tregtia me vendet “Një brez, një rrugë” mbi 6 trilionë USD

Vëllimi tregtar mes Kinës dhe vendeve përgjatë “Një brez, një rrugë” ka kaluar 6 trilionë dollarë amerikanë në 6 vitet e fundit.

Kina nënshkroi 173 marrëveshje bashkëpunimi me 125 vende si dhe 29 organizata ndërkombëtare për ndërtimin e përbashkët të nismës “Një brez, një rrugë”.

Linjat e drejtpërdrejta hekurudhore e lidhin tani Kinën me 50 qytete në 15 vende europiane.

Gjithashtu, Kina ka nënshkruar marrëveshje të këmbimit valutor me 20 vende të nismës.

Leave a Reply

%d bloggers like this: