Home / Rajoni / Kinezët do të zgjerojnë portin më të madh të Bullgarisë në qytetin Varna

Kinezët do të zgjerojnë portin më të madh të Bullgarisë në qytetin Varna

Kompania e madhe ndërtimore kineze dhe e makinerisë China Machinery Engineering Corporation  (CMEC) ka nënshkruar një marrëveshje për 120 mln euro me “Qendrën Logjistike-Varna”, Sh.A., për përpunimin e përbashkët të një infrastrukture të re në portin Varna – porti më i madh në Bullgari. Ky është projekti i parë i portit i kompanisë kineze në Bullgari. Projekti duhet të përfundojë në kuadrin e tri viteve dhe do të realizohet si pjesë e iniciativës së Kinës “Një shtresë, një rrugë”. Ai duhet të rritë konsiderueshëm kapacitetin e përpunimit të mallrave në portin bullgar.

Leave a Reply

%d bloggers like this: