Home / Bota / Bankat kineze dhe britanike do të ofrojnë mbështetje financiare për “Një brez, një rrugë”

Bankat kineze dhe britanike do të ofrojnë mbështetje financiare për “Një brez, një rrugë”

Banka e Eksport-Importit e Kinës dhe Banka Standard Chartered nënshkruan të enjten një memorandum mirëkuptimi për bashkëpunimin në kuadër të nismës “Një brez, një rrugë”.

Dy bankat ranë dakord të ofrojnë plotësisht avantazhet e tyre përkatëse dhe të shtojnë shkëmbimet në komunikimin e informacionit për të ofruar bashkërisht mbështetje financiare dhe shërbime për projektet e “Një brez, një rrugë” përmes bashkëpunimit në fushat e huadhënies, tregjeve financiare dhe financimit të tregtisë, thuhet në memorandum.

Dy palët thanë se nevojiten burime të shumta financimi dhe bashkëpunimi profesional për të promovuar zhvillimin me cilësi të lartë të projekteve të “Një brez, një rrugë”.

Në vitin 2018, Banka Standard Chartered ishte e përfshirë në rreth 100 projekte të nismës, me financimin e kombinuar prej më shumë se 20 miliardë dollarë amerikanë.

Leave a Reply

%d bloggers like this: