Home / Rajoni / Filloi ndërtimi i autostradës “Evropa” midis Sofjes dhe kufirit me Serbinë

Filloi ndërtimi i autostradës “Evropa” midis Sofjes dhe kufirit me Serbinë

Filloi ndërtimi i autostradës “Evropa” midis Sofjes dhe kufirit me Serbinë.

Traseja do ta lidhë Sofjen me pikëkalimin Kallotina në kufirin bullgaro-serb.

Ajo është pjesë e korridorit transevropian mes Evropës dhe Azisë.

Starti i projektit u dha nga Kryeministri Bojko Borisov,

Traseja e autostradës “Evropa” mes pikëkalimit “Kallotina” dhe unazës automobilistike të Sofjes është me gjatësi 48 km. Pjesa serbe e autostradës nga kufiri me Bullgarinë deri në Nish tashmë është gati.

Leave a Reply

%d bloggers like this: