Kreu i Partisë Social Demokratike Liviu Dragnea kishte apeluar, pasi Gjykata e Shkallës së Parë e kishte dënuar për shpërdorim detyre, por kërkesa nuk u pranua.

Ai ka gjithashtu një dënim të mëparshëm për manipulim votash. Dragnea, i cila është gjithashtu kryetar i dhomës së ulët të parlamentit, apeloi vendimin fillestar vitin e kaluar. Të hënën, ai pritej të merrej nga policia në paraburgim.

Rumania renditet një nga anëtarët më të korruptuar të BE-së nga Transparency International. Vendi është tronditur gjatë dy viteve të fundit nga protestat në fushatat që pretendojnë se janë përpjekjet e politikanëve për të dekriminalizuar disa vepra të korrupsionit dhe për të dobësuar gjyqësorin.