Shtetasi rus i arrestuar është Mihajl Krasnoshchenkov, i cili madje ishte kamufluar si avokat dhe ka penguar aksionin policor.

Krasnoshchenkov është punonjës i UNMIK-ut. Për arrestimin e tij, Vuçiç tha se ka informuar shërbimet sekrete ruse.