Home / Kosova / Xhandarmëria shkel 8 km në brendësi të territorit të Kosovës

Xhandarmëria shkel 8 km në brendësi të territorit të Kosovës

Xhandarmëria serbe ka vazhduar provokimet ndaj shtetit të Kosovës. Radio Televizioni i Kosovës (RTK) ka mësuar nga burimet e veta se ditë më parë pikërisht me 31 maj te ketij viti, në fshatrat e thella të malësisë së Kamenicës një ekip me katër pjesëtarë kufitarë nga xhandarmëria serbe janë futur në territorin e Kosovës duke lëvizur rreth 8 kilometra nëpër territorin e Kosovës.

Ngjarja ka ndodhur në fshatin Svircë të Kamenicës.
Pjesëtarët e xhandarmërisë serbe janë futur në një rrugë malore afër pikës kufitare në ‘Kapi’ rrugë e cila të çon në fshatin Svircë dhe ka lidhje me fshatin Sjarinë në Serbi.

Xhandarët serbë kanë lëvizur nëpër territorin e Kosovës më shumë se tetë kilometra, derisa kjo rrugë gjendet rreth dy kilometra vijë ajrore brenda territorit të Kosovës.

Xhandarmeria Serbe

Gjatë lëvizjes së tyre nëpër territorin e Kosovës, nuk ka pasur ndonjë akses ose ndonjë ndalesë të qytetarëve të cilët posedojnë ferma në atë rajon ose merren me prerje të pyjeve, por banorët janë shqetësuar nga veprimi i xhandarmërisë serbe. Ky është një provokim i radhës i shtetit serb ndaj shtetit të Kosovës, pasi kjo nuk është hera e parë që ndodh një gjë e tillë.

Leave a Reply

%d bloggers like this: