Home / Politika / Rama: Nuk do lejohet të dalin nga vendi 5-10 vite kush kryen krim elektoral

Rama: Nuk do lejohet të dalin nga vendi 5-10 vite kush kryen krim elektoral

Kryeministri Edi Rama deklaroi dje se do të vendoset në Kod Penal që të gjithë ata që dënohen për krime elektorale, 5-10 vjet do të ndalohen të dalin jashtë shtetit.

Në një bashkëbisedim me banorët e njësisë administrative nr. 1 në Tiranë, duke folur për ata që pengojnë zgjedhjet, Rama tha se, “do kalojmë Kodin Penal nesër në parlament. 5-10 vjet do të ndalojmë daljen jashtë shtetit atyre që dënohen për krime elektorale me Kod Penal nesër”.

Kryeministri shtoi se të gjithë ata që kryejnë krime elektorale nuk do të shkelin në SHBA dhe BE.

“Plus që jemi në kontakte dhe jam i bindur që jo vetëm SHBA-të që e kanë të prerë dhe s’ka për të shkelë njeri në SHBA nga këta, por dhe në BE i kemi indikacionet që do vendosen të gjithë këta në listat e zeza dhe le të japin lirinë e tyre, të ardhmen e fëmijëve të tyre për Lulin, Fallxhoren dhe këtë Spahiun”, – tha Rama.

“5-10 vjet do ta vëmë në Kodin Penal, pasi dënohesh, del nga burgu, nuk shkon më jashtë shtetit. Ky është skandal. Duan të merren me përgjime le të bëjnë ç’të duan. Kushdo që bën blerje votash jo vetëm që dënohet, por le të rrijë dhe 10 vjet pa dalë jashtë shtetit”, – tha Kryeministri Rama.

Leave a Reply

%d bloggers like this: