Home / Politika / Refleksionet mbi “Ramaformën”, Ilir Meta njofton një cikël të gjatë, shpjegues dhe çtensionues

Refleksionet mbi “Ramaformën”, Ilir Meta njofton një cikël të gjatë, shpjegues dhe çtensionues

Presidenti Ilir Meta njofton se do të nisë një çikël të gjatë dhe shpjegues mbi ndryshimin e reformës në drejtësi në atë që ai e quan “Ramaformë”.
Sipas Metës, kjo reformë u bazua fillimisht mbi rekomandimet e Komisionit të Venecias dhe u miratua me 140 vota në Parlament. Më pas ajo u zhvillua duke u bazuar te Venecia, jo te Komisioni, por te Bienalja, pasi siç shprehet presidenti “timonieri ynë është vetëm Artist“.

“Pasi të përfundojmë me Ramaformën në Drejtësi, do vijojmë me Ramaformat në të gjitha fushat e jetës”, shprehet Ilir Meta. Presidenti lëshoi dje akuza të forta ndaj kryeministrit Rama, ndërkohë që zyrtarë të Qeverisë thonë se Meta po sillet si drejtues i opozitës duke humbur rolin unifikues të popullit.

Reagimi

“Refleksione” mbi Ramaformat (Drejtësia e para)

Reforma në Drejtësi me të drejtë u vlerësua nga mbi 90% e qytetarëve si domosdoshmëri ulëritëse për t’i dhënë fund korrupsionit dhe pandëshkueshmërisë, si dhe për të rritur besimin te sundimi i ligjit.

Shumë misione ekspertësh ndërkombëtarë u angazhuan dy vite para miratimit të saj në Kuvend dhe shumë programe financimi vazhdojnë edhe sot.

Por baza e konsensusit të arritur ishin vetëm rekomandimet e Komisionit të Venecias, që është institucioni më prestigjioz në Europë dhe i pranuar nga të gjitha palët, brenda vendit por dhe nga partnerët ndërkombëtarë.

Për këtë Reformë u angazhuan profesorët më të mirë të Europës në të drejtën kushtetuese, të cilët bënë një punë të shkëlqyer për të garantuar një sistem drejtësie të pavarur dhe të pakapur nga politika.

Profesionalizmi dhe paanësia e tyre garantoi konsensusin historik me 140 vota, duartrokitje dhe puthje të papërmbajtshme.

Pra Reforma në Drejtësi u bazua te Komisioni i Venecias.

Po Ramaforma ku bazohet?!!

Përsëri frymëzimi buron nga Venecia, por jo nga Komisioni, por nga Bienalja e Venecias.

Pse? Sepse timonieri ynë është vetëm Artist.

Ju të gjithë e dini arritjen më të freskët të Ramaformës në Drejtësi, pikërisht momentin kur Kolegji Zgjedhor duke shqyrtuar hallin e Idajetit trukoi se kishte rrëzuar Dekretin e Presidentit.

Pas pak fillojmë me sqarimin e momentit historik të ndryshimit cilësor nga Reformë në Ramaformë.

Ky do të jetë një cikël i gjatë, shpjegues dhe çtensionues.

Pasi të përfundojmë me Ramaformën në Drejtësi, do vijojmë me Ramaformat në të gjitha fushat e jetës.

Falëminderit për durimin tuaj!

Leave a Reply

%d bloggers like this: