Home / Arte / Muzike / Orkestra e RTSH/ Koncert në dirigjimin e Geroge Kisios

Orkestra e RTSH/ Koncert në dirigjimin e Geroge Kisios

ORKESTRA-SINFONIKE-E-RTVSH-1-582x350Orkestra Simfonike e Radio Televizionit Publik Shqiptar, interpretoi  të premten në mbrëmje në sallën e Universitetit të Arteve të Bukura  në Tiranë, një koncert me pjesë nga  kompozitori grek Kostas Kimjonatis, dhe ai francez Kabil Sanson.

Nën dirigjimin e  Geroge Kisios, Orkestra e Simfonike e RTSH-së, intepretoi numra të zgjedhura nga kompozitori grek i periudhës romantike, Kostas Kimjonatis, dhe disa pjesë nga koncerti për piano dhe orkestër i kompozitorit francez me origjinë algjeriane Kabil Sanson,ku pianistja shqiptare Silvana Skënderi ishte edhe solistja e mbrëmjes.

“Për mua dhe orkestrën është hera e parë që luajme këtë koncert, dhe them që ky bashkepunim u arrit mirë nga të dyja palët, falë dhe dirigjimit të Kisios, i cili na e bëri  të thjesht realizimin e tij” tha  Skënderi.

Ndërkohë, dirigjenti grek  George Kisios tha se “Orkestra Simfonike e Radio Televizionit Publik Shqiptar, është një nga orkestrat më të mëdha simfonike në Ballkan. Kam pasur fatin të kem një eksperincë dhe më parë me këtë orkestër”.

“Mund t’ju them se duke dëgjuar muzikën shqiptare, edhe atë greke kam konstatuar që kanë  ngjashmëri dhe elemente të përbashkët, të cilat përveç se na e lehtësuan punën, na bashkuan më së miri edhe muzikalisht”.

Leave a Reply

%d bloggers like this: