Home / Kosova / Gjermania kërkon që Kosova të ruajë kufijtë ekzistues

Gjermania kërkon që Kosova të ruajë kufijtë ekzistues

Pas një takimi me kryeministrin në detyrë të Qeverisë së Kosovës, Ramush Haradinaj, deputeti gjerman tha se vazhdimi i bisedimeve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë është shumë i rëndësishëm për integrimet evropiane.

Vizita e deputetit gjerman Bayer në Kosovë u bë pas qëndrimit në Beograd ku me zyrtarët e atjeshëm ka biseduar për nevojën e vazhdimit të dialogut ndërmjet Kosovës dhe Serbisë.

Dialogu është ndërprerë në nëntor të vitit të kaluar, pasi Kosova vendosi tarifën ndaj mallrave serbe dhe atyre të Bosnjës. Beogradi nuk pranon t’i kthehet bisedimeve pa u hequr taksa ndërkaq Prishtina kërkon që zyrtarët serbë të ndalin fushatën kundër shtetësisë së Kosovës.

Diplomatët presin që pas zgjedhjeve në Kosovë, që mbahen më 6 tetor dhe formimit të qeverisë së re, të gjendet zgjidhja për vazhdimin e dialogut.

Leave a Reply

%d bloggers like this: