Ndonëse sot ishte përcaktuar që të mbahej seanca në Administrative, ku do të shqyrtohej padia e Universitetit të Tiranës ndaj vendimit, ajo është shtyrë për në datën 29 tetor. Kujtojmë se pas vendimit, reagoi rektori i UT-së Mynyr Koni, i cili theksoi se VKM-ja në fjalë ishte në shkelje të plotë, ndërsa paralajmëroi se do të vazhdonte beteja ligjore.
Kopshti Botanik, është krijuar, menaxhuar prej kohësh nga fakulteti i Shkencave të Natyrës. Ai shfrytësohet nga studentët, por jo vetëm, për mësimdhënie, për kurrikulat, pasi në këtë kopsht janë mbjellë 1400 lloj bimësh. Pedagogët dhe studentët e pranishëm para gjykatës Administrative kanë kërkuar njëzëri se Kopshti Botanik të qëndrojë në pronësi të universitetit.