Më tej thuhet se SHBA-ja ka të njëjtin qëndrim me Arabinë Saudite lidhur me mbrojtjen e sigurisë së rajonit dhe se vendimi për pranimin e forcave që do të dërgohen në vend, është marrë në kuadër të një pune të përbashkët me SHBA-në me qëllimin për të kundërverpuar ndaj të gjitha përpjekjeve që do të trondisin stabilitetin e rajonit dhe ekonominë globale.

Pentagoni të premten bëri të ditur se është miratuar vendimit për të dërguar në Arabinë Saudite dy flota të avionëve luftarakë, dy bateri raketore Patriot, një flotë ekspeditash ajrore, një terminal të mbrojtjes raketore (THAAD) si dhe dërgimin e 2.000 trupave ushtarake.

Ndërkohë presidenti i SHBA-ve, Donald Trump në një deklaratë tha se Arabia Saudite ka pranuar të bëjë pagesën e parave për përforcimet që do të dërgoheshin