Home / Bota / BERZH sheh zbutje të rritjes ekonomike në Ballkanin Perendimor

BERZH sheh zbutje të rritjes ekonomike në Ballkanin Perendimor

Në një komunikatë për shtyp, Banka tha se parashikimi vjen në vazhdën e dobësive ekonomike globale, krahas një ngadalësimi ekonomik të eurozonës.

Sipas raportit të fundit të Bankës mbi Perspektivën Ekonomike Rajonale, rritja në rajonin e Ballkanit Perëndimor ishte tashmë e dobët në gjysmën e parë të vitit 2019, ose një për qind më pak se sa një vit më parë, me përjashtim të Kosovës dhe Maqedonisë së Veriut.

Për Evropën Juglindore, raporti pret që ritmi i rritjes të ngadalësohet nga 3.3 përqind këtë vit në 3 përqind në vitin 2020.

Leave a Reply

%d bloggers like this: