Home / Politika / Meta: Qendra historike në Kalabri, dëshmi e trashëgimisë arbëreshe

Meta: Qendra historike në Kalabri, dëshmi e trashëgimisë arbëreshe

Presidenti Ilir Meta gjatë vizitës së tij në Itali ka vizituar qendrën historike të Plataçit (Pllatën) në Kalabri.

Meta ka vlerësuar vlerat kulturore, duke i konsideruar si dëshmi e trashëgimisë arbëreshe.

“I impresionuar nga vizita në qendrën historike të Plataçit (Pllatën) në Kalabri, dëshmi e fuqishme e trashëgimisë të kulturës arbëreshe”, shprehet ai.

Po ashtu Meta shton se “Kisha e “Shën Joan Pagëzorit” dhe amfiteatri, tregues të fortë të këtij qytetërimi qindra vjeçar”.

Leave a Reply

%d bloggers like this: