Home / Politika / Zgjedhja e dy anëtarëve të Kushtetueses, Ambasada e SHBA: Votimi e çon Shqipërinë përpara

Zgjedhja e dy anëtarëve të Kushtetueses, Ambasada e SHBA: Votimi e çon Shqipërinë përpara

Ambasada e SHBA në Tiranë ka përshëndetur vendimin e Parlamentit për të zgjedhur dy anëtarët e rinj të Gjykatës Kushtetuese.

“Prej votimit unanim të reformës në drejtësi në 2016-ën, institucionet shqiptare, përfshirë edhe organet e reja të pavarura të gjyqësorit, kanë punuar fort për të përmbushur vullnetin e popullit. Votimi i sotëm i Parlamentit çon Shqipërinë përpara në ringritjen e Gjykatës Kushtetuese, një organ jetësor për llogaridhënien dhe ekuilibrat demokratike. Shtetet e Bashkuara mbeten të përkushtuara për të mbështetur ngritjen e një sistemi gjyqësor të pavarur dhe të ndershëm në Shqipëri”, thuhet në reagimin e Ambasadës Amerikane.

Leave a Reply

%d bloggers like this: