Home / Rajoni / Maqedonia / Zaev: Bashkëpunojmë edhe me Rusinë, nuk kemi alternativë pos BE-së dhe NATO-s

Zaev: Bashkëpunojmë edhe me Rusinë, nuk kemi alternativë pos BE-së dhe NATO-s

“Alternativë tjetër përpos NATO-s dhe BE-së nuk ekziston. Këtë na e ka thënë populli ynë, rreth 80 për qind e qytetarëve tanë janë për integrim të Maqedonisë sës Veriut në NATO dhe BE. Është interes i yni, siç është interes edhe i vendeve të BE-së dhe NATO-s, të bashkëpunojmë me pjesën tjetër të botës. Ne bashkëpunojmë me Rusinë me Kinën edhe me Lindjen e Mesme si dhe me shumë shtete aziatike, siç janë India dhe shumë shtete tjera, për shkak se kjo sjellë prosperitet direkt për popullatën tonë. Por gjithmonë theksojmë se nuk ka alternativë tjetër për ne përveç NATO-s dhe BE-së”-tha mes tjerash Zaev.

Leave a Reply

%d bloggers like this: