Home / Kronika / Tirana do të jetë organizatore e Takimit të 15-të Botëror të Mediave Bullgare

Tirana do të jetë organizatore e Takimit të 15-të Botëror të Mediave Bullgare

Kryeqyteti  i Shqipërisë Tiranë do të jetë mikpritës i Takimit të 15-të Botëror të Mediave Bullgare. Sivjet takimi do të mbahet nga 22 deri më 25 nëntor, ndërsa partnerët kryesorë janë Agjencia Telegrafike Shqiptare dhe Televizioni Kombëtar Shqipëtar.
Tema e takimit të sivjetshëm është “Mediat dhe prioritetet kombëtare”. Lidhur me mikpritjen shqiptare, Maksim Minçev, drejtor i organizatorit të forumit – Agjencisë Telegrafike Bullgare, kujtoi, se nga dy vjet Shqipëria e ka njohur pakicën bullgare aty, e cila sipas të dhënave të ndryshme numëron nga 60 000 deri në 170 000 veta.
Në takimin e sivjetshëm “Radio Bullgaria” do të ketë përfaqësues të vet.

Leave a Reply

%d bloggers like this: