Home / Politika / SHBA përshëndet arritjen e konsensusit mes palëve politike për reformën zgjedhore

SHBA përshëndet arritjen e konsensusit mes palëve politike për reformën zgjedhore

Ambasada e SHBA-së në Tiranë përshëndeti sot konsensusin e arritur mes mazhorancës dhe opozitës për reformën zgjedhore.

Në një deklaratë për shtyp, ambasada e SHBA-së në Tiranë shprehet se “ne përshëndesim palët që ranë dakord të punojnë së bashku për reformën zgjedhore, një hap i rëndësishëm për të trajtuar plotësisht rekomandimet e ODIHR-it”.

“Reforma do të mbështesë procese zgjedhore të efektshme dhe të besueshme dhe do të forcojë demokracinë shqiptare. Ne shpresojmë që palët të vijojnë të ecin përpara me këtë frymë aktuale bashkëpunimi, për t’u siguruar që zgjedhjet në Shqipëri të jenë të lira nga mashtrimi, ndërhyrja dhe korrupsioni”, thuhet në deklaratë e Ambasadës së SHBA-së.

Leave a Reply

%d bloggers like this: