Home / Politika / Nënshkruhet marrëveshja, Komisioni Europian 15 milionë euro për Rindërtimin pas tërmetit në Shqipëri

Nënshkruhet marrëveshja, Komisioni Europian 15 milionë euro për Rindërtimin pas tërmetit në Shqipëri

Kryeministri Edi Rama dhe Presidentja e Komisionit Europian, Ursula von Der Leyen nënshkruan sot në Bruksel marrëveshjen e grantit prej 15 milionë euro të Komisionit Europian, për dëmet e shkaktuara pas tërmetit tragjik të 26 nëntorit.

Marrëveshja u nënshkrua në prag të nisjes së Konferencës së Donatorëve në Bruksel të organizuar nga Komisioni Europian.

Presidentja e Komisioni Europian Der Leyen më herët ka deklaruar se “Komisioni Europian qëndron në solidaritet të plotë me Shqipërinë me veprime dhe jo vetëm me fjalë. Hapi i parë që do të ndërmarrim është mbledhja e një fondi nga vendet fqinje, 15 milionë euro menjëherë, për të mbështetur popullin shqiptar, ndërsa si komision kemi vendosur të organizojmë një konferencë donatorësh”.

Leave a Reply

%d bloggers like this: