Home / Bota / PPJ-ja e Kinës reagon ndaj akuzave të Pompeos për lirinë e fjalës

PPJ-ja e Kinës reagon ndaj akuzave të Pompeos për lirinë e fjalës

Geng Shuang theksoi se kjo nuk ishte ajo që tha zoti Pompeo për lirinë e fjalës. Wall Street Journal publikoi një artikull përmbledhës që sulmoi dhe diskretitoi Kinën. Ai gjithashtu zgjodhi hapur titujt racist, shkeli fakte objektive, shkeli etikën profesionale, ngjalli indinjatë të madhe te populli kinez dhe u dënua gjerësisht nga komuniteti ndërkombëtar. Z. Pompeo, nëse mendoni se Wall Street Journal ka lirinë të abuzojë hapur me të tjerët, a ka të drejtën personi i abuzuar të luftojë?

Geng Shuang gjithashtu theksoi se Kina merret me punët e gazetarëve të huaj në përputhje me ligjet dhe rregulloret. Media që fyen hapur Kinën, promovon diskriminimin racor dhe sulmon qëllimisht Kinën duhet të paguajë një çmim.

Sipas njoftimeve, pasi “Wall Street Journal” publikoi fyerje kundër Kinës pala kineze ka zhvilluar shkëmbime serioze ndaj “Wall Street Journal”, duke sqaruar se pozicioni serioz i Kinës dhe duke kërkuar që Wall Street Journal të njohë seriozitetin e gabimit, të kërkojë zyrtarisht falje dhe të mbajë përgjegjësitë e duhura. Ndërsa pala kineze ka të drejtë të marrë masa të mëtejshme kundër gazetës. Sidoqoftë, “Wall Street Journal” nuk ka kërkuar zyrtarisht falje dhe as nuk ka hetuar dhe ndëshkuar ata që janë përgjegjës.

Leave a Reply

%d bloggers like this: