Home / Bota / Koronavirusi në selinë e NATO-s/Anëtari i stafit në Bruksel ka testuar pozitiv për COVID-19

Koronavirusi në selinë e NATO-s/Anëtari i stafit në Bruksel ka testuar pozitiv për COVID-19

Deklarata e Zëdhënësit të NATO-s ka konfirmuar sot paradite, praninë  e COVID-19, në stafin e NATO-s.

“Mund tu konfirmojmë që një anëtar i stafit të NATO-s që punon në selinë e NATO-s në Bruksel ka testuar pozitiv për COVID-19. Anëtari i stafit ishte rikthyer nga një pushim në veri të Italisë, ishte ndjerë keqas në fund të javës së kaluar dhe ishte testuar për shkak të shfaqjes së simptomave të ngjashme me ethet. Anëtari i stafit aktualisht është në shtëpi në izolim. Brenda disa minutave nga marrja e rezultatit, të gjithë kolegët e punës së menjëhershme u informuan. Ata kishin punuar nga shtëpia në fund të javës së kaluar dhe vazhdojnë ta bëjnë këtë. Të gjithë personeli i selisë së NATO-s gjithashtu janë informuar për rastin e konfirmuar. NATO vazhdon të monitorojë situatën në mënyrë të vazhdueshme dhe të marrë të gjitha masat e nevojshme”, ka deklaruar Zëdhënësi i NATO-s, pa bërë e publik emrin.

Për të siguruar sigurinë e stafit dhe vizitorëve, NATO tashmë ka ndërmarrë masa parandaluese në selinë tonë, bazuar në udhëzimet e Organizatës Botërore të Shëndetit, për të zvogëluar rrezikun e përhapjes së mëtejshme të infeksionit. Këto përfshijnë pezullimin e përkohshëm të udhëtimeve të caktuara të stafit, inkurajimin e stafit për të punuar nga shtëpia dhe pezullimin e përkohshëm të vizitave në grupe në selinë e NATO-s në Bruksel. “Ne, ka deklaruar Zëdhënësi,  mbetemi në kontakt të ngushtë me autoritetet belge. NATO ka masa dhe plane të fuqishme të vazhdimësisë së biznesit, duke siguruar që puna jonë thelbësore të vazhdojë”.

Leave a Reply

%d bloggers like this: