Home / Ekonomia / Shoqata Ndërkombëtare e Monedhave: COVID-19 nuk përhapet nga përdorimi i parasë cash

Shoqata Ndërkombëtare e Monedhave: COVID-19 nuk përhapet nga përdorimi i parasë cash

Përdorimi i parasë cash nuk përbën rrezik për përhapjen e koronavirusit.

Në një letër zyrtare që Shoqata Ndërkombëtare e Monedhave i ka dërguar Organizatës Botërore të Shëndetësisë thuhet se virusi nuk po transmetohet nga kartëmonedhat.

“Shoqata Ndërkombëtare e Valutave ICA mirëpret tërheqjen e rekomandimeve të OBSH-së për të shmangur kartëmonedhat dhe për të paguar pa para për shkak të virusit COVID-19. Nuk ka prova që kartëmonedhat janë më të ndotura se çdo sipërfaqe tjetër dhe mendimi mbizotërues midis ekspertëve mjekësorë është se virusi nuk po transmetohet nga kartëmonedhat.

Të gjitha sipërfaqet mund të mbajnë virusin COVID-19 ose ndonjë bakter dhe virus tjetër. Kjo përfshin natyrisht kartëmonedhat; kartat; telefonat; tavolinat; tastiera e kompjuterit; karrocat e blerjeve; të gjitha pajisjet, ku njerëzit shënojnë në PIN-et e tyre; butonat e ashensorit; mbështjellës ushqimesh etj.

“Veçimi i kartëmonedhave është i rastësishëm. Disa banka qendrore, ekspertë të parave, nuk shohin asnjë provë për kartëmonedhat, që transmetojnë virusin”, njoftohet në letrën e Shoqatës Ndërkombëtare të Monedhave.

Ku ndër të tjera thuhet se, koronavirusi është përhapur kryesisht nga pikat e infektuara të transmetuara nga kollitja, teshtitja ose gjithashtu duke folur. Nëse virusi do të përhapej përmes kartëmonedhave ose sipërfaqeve të tavolinës, numri i rasteve do të ishte më i lartë.

Leave a Reply

%d bloggers like this: