Home / Bota / Britania në rrugën e Italisë? 708 viktima në një ditë, përfshirë një 5-vjeçar!

Britania në rrugën e Italisë? 708 viktima në një ditë, përfshirë një 5-vjeçar!

Kreu i shërbimit shëndetësor të vendit, NHS, Stephen Poëis, tha në konferencën e fundit për shtyp se shifrat sugjerojnë që shkalla e infeksionit ka filluar të ‘stabilizohej’ pasi numri i rasteve të reja ështe ngadalësuar.

“Por nuk ka vend për vetëkënaqësi”, shtoi ai dhe u bëri thirrje të gjithëve që të respektojnë rreptësisht rregullat e bllokimit, duke përfshirë shmangien e grumbullimeve nëpër parqe apo plazhe.

Sipas profesor Powis: “Ka arsye për të shpresuar se ndryshimet që po shihen në kurbën e infeksioneve dhe numrit të shtrimeve në spital, mund të jenë reflektimi i përfimiteve nga distancimi social”. Ai theksoi se do të duhet edhe një javë tjetër apo dy që ky efekt të shihet më qartë.

Leave a Reply

%d bloggers like this: