Home / Politika / Shtyhet mbledhja e Komisionit të Ligjeve/ Opozita tërhiqet nga pragu 5%! PS: Shumë i ulët 2%…

Shtyhet mbledhja e Komisionit të Ligjeve/ Opozita tërhiqet nga pragu 5%! PS: Shumë i ulët 2%…

Propozoj që në pikën 2 të nenit të parë, të bëhet jo më pak se 5% të votave të vlefshme por 2% të votave të vlefshme. Pragu 5% dhe ndalimi i koalicioneve ngushtojnë hendekun. Pragu 2% e plotëson më së miri nevojën e shfaqur” tha ai.

Nga PS, Klotilda Bushka e ka komentuar këtë nivel pragu si shumë të ulët.

‘’Në lidhje me propozimin për amendim të nenit 1, edhe duke ju referuar edhe eskpertëve dhe diskutantëve. Pragu 5% konsiderohet frenues. Por 2% është një çështje që ka nevojë për diskutim të përbashkët të relatorëve. Duhet analizë, pse arrihet në këtë nivel dhe jo në një tjetër. Mua më duket nivel i ulët lidhur me propozimin që kemi marrë në fillim për pragun elektoral 5%. ‘’– tha Bushka

Ndërkohë burime të brendeshme bëjnë me dije se pragu përfundimtarë do jetë 4%.

Leave a Reply

%d bloggers like this: