Home / Kosova / Kurti: Përmes marrëveshjes së Uashingtonit, Serbia dëshiron të rinegociojë statusin e Kosovës

Kurti: Përmes marrëveshjes së Uashingtonit, Serbia dëshiron të rinegociojë statusin e Kosovës

“Marrëveshja që u quajt historike është e tillë që nuk ka asgjë të re, por Serbia historikisht çfarë e kemi njohur gjithmonë. Pra, një Serbi e vjetër e cila dëshiron që të rinegociohet statusi i Kosovës si territor, si pasuri dhe e ka gjetur personin që do t’ia mundësojë këtë, askund tjetër e asgjë më pak se në Shtëpinë e Bardhë. Unë jam shumë kritikë karshi projektit të hekurudhës që do të përshkojë nga Fushë Kosova në Merdare, ku ne e dimë që ekziston studimi i fizibilitetit dhe janë dhënë mjetet që hekurudha nga Hani i Elezit të shkojë në Leshak, pra në Veri”, tha ai.

“Kur e pash që kemi një zotim të kryeministrit për ta suspenduar të drejtën e Kosovës që të kërkojmë njohje të reja ndërkombëtare, unë me të vërtetë mendova që kjo është një draft-punues nga kërkesat e Serbisë sesa nënshkrim i kreut të qeverisë. Ky është qëndrim antikushtetues dhe antidemokratik, meqenëse nuk ekziston asnjë person i përveçëm që guxon të japë një zotim të tillë. Efektivisht është kundër shtetësisë së Kosovës”, tha ai.

Ai ka folur edhe për minishengenin, për të cilin ka thënë se i konvenon vetëm Serbisë.

Leave a Reply

%d bloggers like this: