Home / Politika / A mund t’i besohet Bashës? Pretendenti për kryeministër hesht për tre akuzat nga Kosova

A mund t’i besohet Bashës? Pretendenti për kryeministër hesht për tre akuzat nga Kosova

Pretendimi i parë ka ardhur nga Jose Pablo Baraybar i cili pohon se ka hyrë në Shqipëri në vitin 2002 bashkë me Lulzim Bashën për të hetuar në Kukës kampet e burgjet e krijuara nga UÇK.

Pretendimi i dytë ka ardhur që në vitin 2019 në mediat e Kosovës dhe këto ditë në mediat e Shqipërisë nga kameramani Milaim Bellanica i cili pohon se kasetën ku ai kishte regjistruar masakrën e tmerrshme të Krushës ku u vranë 243 persona dhe u zhdukën 63 ja ka dhënë Lulzim Bashës.

Pretendimi i tretë vjen nga komandanti i UÇK Latif Gashi i cili dëshmon se Lulzim Basha ka marrë pjesë si përkthyes i UNMIK në arrestimin dhe bastisjen e shtëpisë së tij.

Sipas zonjës së Latif Gashit, Lulzim Basha i ka thënë asaj se ku i ka fëmijët. Të gjitha këto akuza ose pretendime nuk kanë ardhur nga Shqipëria por nga Kosova. Pyetja është pse kosovarët e akuzojnë Lulzim Bashën dhe pse ka kaq shume fakte në Kosovë për aktivitetin e tij si përkthyes dhe si oficer pranë UNMIK.

Pavarësisht nëse flet apo jo Lulzim Basha për të sqaruar rolin e tij në hetimet që i janë bërë UÇK diçka është e vërtetë. Shqiptarët kanë dëshminë e qartë se njeriu që kërkon të bëhet Kryeministër duke mos sqaruar të shkuarën e tij dhe duke refuzuar t’i përgjigjet këtyre pretendimeve ka krijuar një hendek të madh mes Shqipërisë dhe Kosovës dhe me të drejtë shumë njerëz nuk e shpjegojnë dot pse nuk flet Lulzim Basha.

Por pavarësisht se kosovarët kanë ngritur të gjitha akuzat ndaj Lulzim Bashës sërish problemi mbetet me shqiptarët e Shqipërisë të cilët do votojnë pas disa muajsh. Ata duan të dinë a mund t’i besojnë Lulzim Bashës.

A mund t’i besohet një njeriu që refuzon të përgjigjet për kaq shumë akuza në lidhje me të shkuarën e vet?

Leave a Reply

%d bloggers like this: