Home / Kronika / Soreca e Kim takim me kreun e KED: Mbështetje e ndihmë nga BE! Gjykata e lartë të arrijë kuorumin

Soreca e Kim takim me kreun e KED: Mbështetje e ndihmë nga BE! Gjykata e lartë të arrijë kuorumin

“Takova kryetarin e Këshillit të ri të Emërimit të Drejtësisë  të Shqipërisë,  Ervin Pupe, së bashku me Yuri Kim. Unë e përgëzova Këshillin e ri, i urova sukses në punën e tyre dhe konfirmova nga Bashkimi Evropian mbështetje të fortë, duke përfshirë edhe ndihmën tonë teknike. Është e rëndësishme që pasi Gjykata e Lartë të ketë hapur vendet e lira të punës për Gjykatën Kushtetuese, JAC do të jetë e gatshme të procedojë, në mënyrë që të sigurojë funksionalitetin e plotë të GJK sa më shpejt të jetë e mundur në muajt e ardhshëm”, shkruan Soreca në Twitter.

Gjithashtu në lidhje me takimin ka reaguar edhe Kim, ku shkruan se është koha që Gjykata e Lartë të arrijë kuorumin e vendet e lira të mund të plotësohen dhe të jetë plotësisht funksionale.

“Duke punuar së bashku, JAC, Presidenca dhe Parlamenti dhanë një Gjykatë funksionale deri në fund të vitit 2020. Tani, është koha që Gjykata e Lartë të arrijë kuorumin në mënyrë që vendet e lira të mbetura në gjykatë të mund të plotësohen dhe të jetë plotësisht funksionale. Le të vazhdojmë të ecim përpara, hap pas hapi”, shkruan Kim.

Leave a Reply

%d bloggers like this: