Home / Rajoni / Maqedonia / Maqedonia me dallime mes të varfërve dhe të pasurve, rekord në borxh publik

Maqedonia me dallime mes të varfërve dhe të pasurve, rekord në borxh publik

Si sfida kryesore për ekonominë në të ardhmen mbeten lufta kundër niveleve të larta të korrupsionit dhe ekonomisë gri. Por një nga problemet më serioze me të cilat përballet ekonomia është mungesa e stafit pas emigrimit masiv të të rinjve nga Maqedonia. Ne po festojmë 30 vjetorin e pavarësisë me një borxh serioz publik në rritje, ndërsa ekonomistët parashikojnë që tek tani mund të ketë krizë financiare, e cila do të ndihet ndjeshëm në vendet në zhvillim.

Leave a Reply

%d bloggers like this: