Home / Ekonomia / Investimet italiane 932 milionë euro, kryesojnë ato në sektorin bankar dhe atë të shërbimeve

Investimet italiane 932 milionë euro, kryesojnë ato në sektorin bankar dhe atë të shërbimeve

Investimet italiane në Shqipëri mbeten të përqendruara në sektorë të konsoliduar të ekonomisë së vendit.

Ato kryesojnë në sektor strategjik të ekonomisë tonë si në atë financiar, të bankave dhe të shërbimeve.

Banka e Shqipërisë bën të ditur se, Italia renditet në investitorin e dytë më të madh, pas Holandës, për tremujorin e dytë të këtij viti me 33 milionë euro, 22% më shumë krahasuar me një vit më parë.

Në mesin e këtij viti stoku i investimeve italiane shënon 932 milionë euro, bën të ditur BSH.

Leave a Reply

%d bloggers like this: