Home / Ekonomia / Stoku i investimeve turke 662 milionë euro

Stoku i investimeve turke 662 milionë euro

Stoku total i investimeve turke në Shqipëri ka prekur shifrën  662 milionë euro, në fund të 6-mujorit të parë 2021.

Banka e Shqipërisë bën të ditur se, Turqia renditet në investitorin e tretë më të madh këtë vit, me 48 milionë euro, të shpërndara gjatë dy tremujorëve të parë.

Sipërmarrja turke në Shqipëri janë kryesisht të përqendruara në sektorë strategjikë të ekonomisë së vendit, si në fushën e energjisë, minierave, telekomunikacionit, tekstileve, sistemin bankar, logjistikë dhe shëndetësi.

Leave a Reply

%d bloggers like this: